torsdag 15 april 2010

det gick ju så bra

sen kom typ allt i vägen. Undervisning, forskning, böcker som måste läsas och texter som måste skrivas, barn, utvecklingssamtal, tandläkare. Ibland går det bara inte att hitta ens tio minuter mellan ja, allt. Det finns dagar då jag längtar efter pensionen (eller i alla fall semester)

I eftermiddag - eller ikväll, beroende på när dagens värv är utfört - ska jag i alla fall ställa mig på löpbandet.

Läste förresten uppmuntrande artikel i "modern psykologi": "spring ifrån depressionen". Jogging har enligt forskare från vitamininstitutet i Schweiz samma effekt som SSRI preparat. Det gäller bara att komma över de "aversiva tankarna" d v s de som fokuserar på det tråkiga och jobbiga (som att man blir trött och får värk i vaderna) och ersätta dem med tankar på det man långsiktigt vill uppnå. MTVflimret med ålande slimmade kvinnokroppar framför löpbandet har onekligen en viss effekt på min motivation.

Och jodå. Jag mår rätt bra.

ann

3 kommentarer:

 1. Helt rätt inställning! Löpning är bästa medicinen mot dysterhet. Jag tänkte bra tipsa om det anonyma Skrylleloppet den 24/4 om du vill testa löpformen.

  Ha det gott i vårsolen!

  /Graciela

  SvaraRadera
 2. det finns studier från USA, om jag minns rätt, från de två tre senaste åren som visar att motion, eller om det var specifikt joggning,som visade att effekten mot mildare eller lindrigare depressioner var bättre eller lika bra som mediciner.

  Nu är det nån från KI som testat detta på råttor
  http://www.expressen.se/halsa/lopning/1.897473/spring-av-dig-depressionen

  Och redan 2006 påpekades detta vid GU
  http://www.gu-journalen.gu.se/innehall/Nyheter+Detalj/?contentId=621946

  Men som sagt, det gäller lindrigare depressioner, så det är ju ingen mirakelkur mot vad som helst

  SvaraRadera
 3. Motionera, ta piller, bastubad, healing eller varför inte slänga sig i väggen...allt är bra. Men det bästa är att försöka att springa ifrån det. Springa så snabbt att skuggan inte hänger med.

  Att ständigt leva med en skugga som en dag är ens bästa vän och nästa dag är ett monster. Yepp, löparbandet är visst ett bra sätt att dämpa deppet och ger ett brake så att man orkar tills nästa gång.

  Retoriskt..varför är ekorren fast i hjulet? Är det av bristande intelligens eller bara ett sätt att motionera.

  Keep on running, Ann!

  SvaraRadera