Dagen började med ett uppfriskande gräl med envis dotter, fortsatte med sanering efter vår smått inkontinenta hund (han är snart femton så det är ursäktat) sedvanlig frukost med naturell yoghurt, rawfoodgranola, kaffe, proviva och diverse piller. Promenad med hund och liten flicka och sen Högevall.
Det är ljuvligt att komma dit på morgonen. Bara jag och pigga pensionärer (två välbehållna damer i omklädningsrummet diskuterade engagerat huruvida man bör träna med eller utan frukost i magen: ska man det?). Senaste två veckorna har jag sprungit fem km fyra eller fem ggr/veckan. Varvar långsamt med lite mindre långsamt tempo. Idag tog det 37 min.
1. solen skiner
2. fönsterna är putsade (av mig)
3. Tentor äro rättade.
hej, hej
ann
måndag 12 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Ann!
SvaraRaderaLåter som du tar emot våren med öppna armar, härligt. Ser att ni undrar lite över träning på tom mage. Det är naturligtvis inget som rekommenderas framförallt inte efter en nattfasta, vilket de flesta nätter innebär såvida man inte jobbar skift eller smyger upp och äter, då kroppen verkligen behöver ny energi. Det enda undantaget jag kan komma på är yoga. Det är så pass stillsamt. Svaret är nej: träna inte på tom mage!
Ha det gott å hälsa grannen,
Graciela
motion med eller utan frulle beror ju på vïlken motion det handlar om, hur långt passet är, och vad man har för mål med motionen. En timmes promenad eller yoga på lite vatten och kaffe är inga problem om man äter ordentligt direkt efter. Kortare men intensivare löp- eller styrkepass på 30 minuter går också bra. Bara man inte väntar för länge med att köra igång efter man vaknat. Och det tar ju gärna emot att köra hårt kort efter vaknandet. Men morgonträning är ju tidseffektivt när man jobbar heltid.
SvaraRaderaDu kör på bra Ann. Till och med lite hårdare än schemat?
SvaraRaderaBra jobbat!
desto mer intressantare tycker jag det är med frågan om hur hjärtat påverkas av morgonträning jämfört med av träning senare på dagen. Jag såg en notis om studier som visat att hjärtinfarkter är vanligast på morgnarna/förmiddagarna. En annan notis jag såg var att det finns genetiska orsaker till varför en del får större ökning av syreupptagningsförmågan än andra. Skillnaden kunde vara 10% om jag minns rätt.
SvaraRadera